搜索

超人爸爸宋一國 一人拖三囝環泥灘

phoenix98 Lv.11

韓國綜藝節目《超人回來了》三胞胎爸爸宋一國每次喺節目上,因為要湊住3隻反斗星大韓、民國同萬歲而令自己身心疲累,不過觀眾睇得好過癮之餘,大韓、民國、萬歲同宋一國呢個超人爸爸就愈來愈多人鍾意呀!

今晚播出一集,就會講宋一國帶住3個仔仔去到泥灘玩。原本想俾囝囝玩下新嘢,開心下,點知最後又係搞着自己。因為喺泥灘上面大韓、民國、萬歲好難自己走動,宋一國就大力士上身,搵嚟3個紅色盆裝住3個仔仔,要一人拖行囝囝環灘遊。

一心以為大韓、民國、萬歲第一次見識泥灘會好開心咩,點知大韓、民國、萬歲對於喺泥灘上面被拖行就覺得好怕怕,仲無喇喇喊,搞到原本已經攰到出汗嘅宋一國更加大汗,仲不斷安慰仔仔叫佢哋唔使怕0添。好可惜,大韓、民國、萬歲點都克服唔到,最後宋一國唯有再次出手,一手抱起晒佢哋3個,為佢哋消除恐惧感。

其實,宋一國一個人拖住3個盆喺泥灘上移動已經好唔容易0架喇,而家仲要抱住3隻反斗星,爸爸嘅偉大認真唔講得笑。

另外,早前有網友喺網上post咗張相話宋一國日前帶住3個仔仔去參加仁川亞運聖火傳遞活動嗰時,二仔民國俾人抓傷咗塊面。不過,宋一國日前就澄清話個傷痕係民國自己瞓覺嗰時整傷嘅,唔關人事。

來源: 蘋果日報
2014年9月21日

好可愛喔 爸爸好賣力

chunhoi Lv.5

二十四孝父親?

三胞胎?
是一胎生的吗?

lilytu62 Lv.15

宋一國一次帶三個.真是超人爸爸
感謝被踢出字幕組

lilytu62 Lv.15

sophia850424 发表于 2014-9-21 19:44
三胞胎?
是一胎生的吗?

是剖腹產生下的.一胎三個
感謝被踢出字幕組

chunhoi Lv.5

一個都辛苦、何況三個、佩服!

qiuyue6455 Lv.7

超人爸爸啊!