搜索

Victoria嘆事業型母親難做 最開心行李中搵到子女字條

mafky1 Lv.9

Victoria嘆事業型母親難做 最開心行李中搵到子女字條

最後更新: 0512 02:31 / 建立時間: 0511 15:30

雖然香港噚日已經度過咗母親節,但慢香港10多個小時嘅美國就噚日傍晚先開始過節,其中41歲嘅碧咸嫂Victoria,就好有心咁於美國《時代雜誌》撰寫公開信,分享作為4個子女母親嘅感受。

Victoria形容為人母親嘅生活「每日都充滿各種不肯定同唔會停止嘅快樂」,佢話作為一個要兼顧家庭同事業嘅工作型母親,自己經常都心理掙扎,而最開心莫過於出差時發現喼入面有子女寫畀佢嘅字條,佢又話要教Brooklyn、Cruz、Romeo同Harper千萬唔好依賴父母庇蔭去生活,自己會身教佢哋要靠努力工作,先可以改善到生活質素。

至於其他媽媽級女星好似謝茜嘉艾芭(Jessica Alba)同瑪麗嘉兒(Mariah Carey)等等,都選擇同自己啲子女度過母親節,仲自拍照片上網同fans分享!

Victoria同老公都唔希望一班子女靠父蔭生活。

u23dom Lv.8

外國人一向無"父蔭"這制度,子女大了都靠自己向外發展

mafky1 Lv.9 |楼主 

u23dom 发表于 2015-5-13 07:41
外國人一向無"父蔭"這制度,子女大了都靠自己向外發展

其實這對子女發展是好的