搜索

曾江冇睇《大時代》重播: TVB我唔睇,渣吖嘛

mafky1 Lv.9

曾江冇睇《大時代》重播: TVB我唔睇,渣吖嘛

最後更新: 0510 23:02 / 建立時間: 0510 14:10

(攝影:陳俊強、藍文浩)

曾江同馮寶寶噚晚出席電影《媽咪俠》喺圓方舉行首映,曾江同馮寶寶識咗差唔多50年,兩個再合作演父女。

喺訪問嘅時候,曾江被問到攞咗今屆金像獎最佳男配角後,會唔會多咗人搵佢拍戲,佢就話:「有體力先得架,成日都多人搵架喇,唔使嚴選,人哋劇本花咗好多時間寫架嘛。」

最近《大時代》重播,但係曾江就話佢冇睇,佢話:「冇喎,都唔係好有印象,TVB我唔睇,渣吖嘛。最好重播《我本善良》,不過導演都死埋咯金庸系列都好,而家拍唔返。」提到有指無綫因深夜重播《大時代》而廣告費狂加,佢就話:「與我無關吖係,無綫佢自己賺晒錢得架喇,唔使理人,啲Artist幾陰功呀。」

問到曾江遲啲會拍《三個小生去旅行》,佢就笑住話:「我唔係為無綫呀,我為咗同老友去旅行咋,去邊都唔理喇,同老四(謝賢)、阿修(胡楓)一齊講吓粗口咪幾好,由佢慢慢剪。去俄羅斯?今日操兵(抗戰勝利70周年紅場閱兵)天氣幾好,點可以帶太太呀,梗係要睇吓俄羅斯女仔,跟住老四得喇,阿修就唔會嘅。」

u23dom Lv.8

是《大時代》渣 還是TVB 渣呀,語帶相關

mafky1 Lv.9 |楼主 

u23dom 发表于 2015-5-11 17:35
是《大時代》渣 還是TVB 渣呀,語帶相關

TVB現在的劇渣。。。

Ninsonnc Lv.5

應該是TVB 劇渣吧

mafky1 Lv.9 |楼主 

Ninsonnc 发表于 2015-5-13 00:17
應該是TVB 劇渣吧

絕對同意!!